Hundarna

___________________________________________________________

Nike – blandras (pointer/husky), född i augusti 2003. Den snällaste, goaste, fegaste, härligaste, mysigaste, lugnaste hunden som finns. Används som draghund och lite till viltspår. Har varit i vår ägo sedan början av 2007 och bättre första hund kan man nog inte tänka sig. Nike är otroligt lättlärd men är ingen som kastar sig hej vilt in i sin uppgift, men när han väl förstått vad som försväntas gör han allt med glädje. Går ihop med ALLA hundar och är en riktig mattegris! 😀

Vindelälvsdraget: 2008, 2009, 2010, 2011

_________________________________________________________________

Sörlidbäckens Swix- pointerhane, född i februari 2008. Husses lilla pärla som köptes för att användas som jakt- och draghund. En liten kille med mycket motor. Har lärt oss allt och lite till, han har nog även gett husse lite gråa hårstrån 😉 Jaktlusten startade upp ungefär samma dag som han kom till oss, och sedan dess har den bara ökat. Vem har sagt att det ska vara lätt?? Tur att husse är tjurig som få! 😉 Har i år fungerat bra att jaga över (främst i skog) och som draghund går han bra på långa sträckor, gärna med mycket uppförsbackar. Annars är han en myshund av rang och tar varje chans att bli klappad och kliad, och vill gääärna ligga i knä.

Mamma: J Vattvikens Rally

Pappa: Fin JCH Mac Ebony av Rabbelugn

Utställning: 1  JUNKL, 2 ÖKL

Vindelälvsdraget: 2010, 2011

Godkänt apportprov för brittiska stående fågelhundar 2009

_________________________________________________________________

Gråsjövalens Jazz – pointerhane, född i maj 2010. Min lilla Prins. Gulligare kan man nog inte vara! En kul kille med massor av energi och apportglädje. Inte rädd för någon eller något och tar alla med storm. Tycker att livet är ganska lattjo. Sprallig men har lätt att koppla av när det behövs. Ska användas som jakt- och draghund var planen! Än har inte jaktlusten riktigt startat, men fåglar är ganska spännande… 🙂 Håller bra kontakt i skog och mark.

Mamma: Hallnäsets Goa

Pappa: J SE UCH, NO UCH, LP1 Jimsrypas Milton

Utställning: Excellent junkl, 1 junkkl. (15 maj 2011, Lövånger)

Jazz 4 månader

Jazz 11 månader

_________________________________________________________________

Annonser

2 kommentarer till Hundarna

 1. classe skriver:

  Hej

  Ann var förbi och tyckte absolut att jag skulle kolla in er nya hund så grattis, kul med en svart pointer och lycka till
  med jakt och drag.
  Och Eva glöm inte bort att motionera morfar.

  MVH
  Classe

  • naikens skriver:

   Hej Classe! Kul att du tittat in! 🙂 Tack så mycket, vi ses väl i dragspåret i vinter. Morfar är duktig på att motionera sig själv 😉 Idag har han varit själv ute på älgpasset och lyckades till och med skjuta två kalvar. Så nu blir det köttsoppa, hoppas jag!

   Ha det bra!
   Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s